Spanje / Andalusie

Andalusie

Andalusie

Welkom in Andalusie!

Andalusie ligt in het zuiden van Spanje. AndalusieDe regio bestaat uit 8 provincies namelijk Huelva, Sevilla, Cadiz, Cordoba, Malaga, Jaen, Granada en Almeria. De oppervlakte is ongeveer 85.000 vierkante kilometer.

In het noorden grenst het aan de provincie Castilla La Mancha en aan de Extremadura, in het westen aan Portugal en het zuiden aan Gibraltar.

De regio Andalusie is een bekende regio, het is bij het brede publiek bekend om haar zonnige en warme klimaat, de geschiedenis, de prachtige steden, de natuur, feesten en festivals, siësta, de stranden, de straat van Gibraltar en het Andalusische temperament. De keuken, Flamenco en stierenvechten zijn andere typische Andalusische stereo-typeringen voor het gebied.


Ligging Andalusie

Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje. De regio loopt vanaf de Atlantische kust tot aan de Middellandse Zee. In het binnenland vindt u dunbevolkt bergland met pijnboom- en kurkeik-bossen, lege vlaktes maar ook velden met olijfbomen. In het binnenland zijn de bekende steden Cordoba, Sevilla en Granada te vinden. Rondom de kust vindt u verschillende mooie badplaatsen, steden en (vissers) dorpjes. De afstanden kunnen in de regio nogal groot zijn, wanneer u de regio gaat bezoeken kan een (huur)auto goed van pas komen.

Het landschap is afwisselend met een lange kustlijn en in het binnenland hoge bergen. De hoogste berg (3480 meter) van Spanje ligt in de Sierra Nevada de Mulhacen. Dit gedeelte van Spanje kan erg droog zijn, maar er lopen ook rivieren door het gebied zoals de Guadalquivir. Deze rivier ontspringt in de Sierra del Cazorla en , is 657 kilometer. De rivier mond uit in de Golf van Cádiz, in deze regio zou ook de mysterieuze stad uit de oudheid Tartessos gelegen hebben.

Cultuur Andalusië

De streek ademt een en al cultuur. De regio Andalusie is in de laatste 2000 jaar veelvuldig bezet en zijn er verschillende mensen en culturen neergestreken, dit is ook terug te vinden in de diversiteit in de samenstelling van de bevolking, de culture diversiteit en de keuken.

Keuken en gerechten Andalusië

De keuken van Andalusië is erg divers. Cultuur AndalusieDe gerechten hebben naast de Moorse- Joodse invloeden ook invloeden uit vissersgebieden en het binnenland. Uitgebreide gerechten worden in een grote pan gemaakt, stoofgerechten en 1 pansgerechten zijn in deze streek al van oudsher populair.

De regio is bekend om de sherry, wat een wijn met veel alcohol is. De druiven welke voor de sherry worden gebruikt komen uit de regio Jerez de la Frontera. Naast de sherry eet men tapas. Tapas zijn kleine gerechtjes welke uit vlees zoals ham Jamon Serrano of Jamon Ibérico kan bestaan, maar er wordt ook veel vis, zoals ansjovis, tonijn, zeevruchten, garnalen, maar ook dadels, kaas en groenten gebruikt.

Ook zijn in de regio de nagerechten populair, deze gerechten hebben hun oorsprong in de Joodse- en Moorse traditie waarbij er veel zout wordt gebruikt zoals amandelen, pictaches, honing, dadels en vijgen.

Tradities Andalusie

In Andalusie geven ze veel om hun tradities, deze worden in ere gehouden.

Flamenco Muziek

De Flamenco muziek en dans is ontstaan in Andalusië. De precieze ontstaansgeschiedenis van de flamencomuziek is niet bekend, maar men vermoedt dat zigeunermuziek is vermengd werd met verschillende invloeden zoals Indiase, christelijke, Joodse en Moorse. De dans omvat tap dansen, ritmische gitaar muziek en zang. De vrouwen dragen uitbundige jurken. In verschillende steden is het mogelijk om in de avond een flamenco show te bekijken zoals in Granada of Sevilla.

Stierenvechten

Andalusië is plek van het stierenvechten. Stierenvechten SpanjeIn gedeelten van Spanje zijn door protesten vanuit dierenrechtenorganisaties de stierengevechten verboden. maar in deze regio is het populair.

De toreadors zijn echte showmannen en worden als rocksterren op een voetstuk geplaatst. De stieren zijn geen standaard mannelijke melkkoeien, maar worden speciaal voor dit doel gefokt. De bekendste stierenvecht-arena’s vindt u in Sevilla, Ronda en Cordoba.

Siësta

In Spanje neemt het belang van de siësta af, maar in Andalusie is het een goed middel om gedurende het heetste van de dag even wat rustiger aan te doen. Veel bedrijven en winkels zijn daarom in de middag tussen 14.00 uur en 17.00 uur gesloten. In de avond zijn ze daarom later, tot 21.00 uur open.

Uit eten

In Andalusie gaat men vaak uit eten. De ochtend begint men met een broodje bij een barretje of koffie corner. In het restaurant gebruikt men de lunch en of het diner. In de bodega’s en Mesones kunt u genieten van verschillende wijnen en heerlijke tapas.

Eettijden

Doordat men in de middag vaak een siesta houdt en in de avond later nog werkt komt het avondeten ook later op gang. De eetcultuur Andalusie verschilt veel van de Nederlandse boterhammen en aardappelen cultuur. (Al zijn de Nederlandse eetgewoonten de laatste jaren al flink veranderd en draait het gemiddelde Nederlandse huishouden zijn hand niet om voor een pasta, noedels, rijst of koeskoes.

In de ochtend eet men in Andalusie een broodje (bocadillo) met een bak koffie in een van de barretjes. Tijdens de lunch geniet men van een grote maaltijd, deze is warm en heeft meerdere gangen. Deze speciale lunchmenu’s van 3 gangen worden vaak begeleid met een wijntje of biertje. In de avond begint het avondeten pas vanaf 21:00 uur en gaat de hele avond door.

Feesten Andalusie

Andalusië is een feestregio. Feesten AndalusieIn de regio worden veel festivals en andere festiviteiten gevoerd. In de verschillende plaatsen in Andalusie worden jaarlijks duizenden feesten, processies, kermissen en andere evenementen gevierd.

Per streek of dorp is er een eigen feest en vaak heeft een eigen dorp of stad een beschermheilige welke jaarlijks moet worden geëerd met veel eten, muziek, drank en vuurwerk.

Hieronder vindt u de belangrijkste feesten in Andalusie:
- Carnaval van Cadiz (dit vindt in de maand februari plaats)
- Semana Santa in Malaga en Sevilla (dit vindt de week voor Pasen plaats)
- Feria de Abril in Sevilla en Feria de Malaga (dit vindt de eerste volle maan na Semana Santa plaat)
- Feria del Caballo in Jerez (dit vindt in mei plaats)
- De Romería del Rocio in Huelva (dit vindt voor Pinksteren plaats)
- Carreras de Caballos in Sanlucar de Barrameda (dit vindt in augustus plaats)
- Feria de Malaga (dit vindt in augustus plaats)
- Fiesta de Pedro Romero in Ronda (dit vindt in september plaats)

Feestdagen in Andalusie

Oud en Nieuw – 31 december & 1 januari
Driekoningen – 6 januari|
Carnaval – februari
Dag van Andalusie – 28 februari
De Heilige Week – week voor Pasen
Goede Vrijdag – vrijdag voor Pasen
Pasen – maart of april
Dag van de Arbeid – 1 mei
Hemelvaartsdag – donderdag in mei
Pinksteren – de 7e zondag na Pasen
Midzomerfeest – 20 juni t/m 24 juni
Feest de Beschermvrouwe van de Zeevaarders – 17 juli
Maria Hemelvaart – 15 augustus
Feestdag ter ere van ontdekking nieuwe wereld – 12 oktober
Allerheiligen – 1 november
Dag van de Grondwet – 6 december
Maria Onbevlekte ontvangenis – 8 december
Eerste Kerstdag – 25 december

Natuur Andalusie

De natuur in de regio is afwisselend. Natuur AndalusieAndalusië heeft veel verschillende landschappen.

Het heeft bergtoppen met sneeuw in de Sierra Nevada, woestijnachtige gebieden, vruchtbare valleien, wijngebieden, vulkanische landschappen, bosrijke gebieden, moerassen en rustige en woeste kustgebieden. De natuur wordt tegenwoordig goed beschermd.

Er zijn in de regio 80 beschermde natuurgebieden zoals een 20 tal natuurparken. 2 daarvan zijn nationale parken en Unesco Werelderfgoed. Deze parken hebben wetlands, stranden, duinen en bossen en herbergen veel bijzondere dieren op het land en vogels.

Gebergten Andalusie

In de regio zijn er 3 grote gebieden te benoemen namelijk de gebergten van de Sierra Nevada en de gebergten in het zuiden en oosten hiervan. In het noorden ligt de Sierra Morena, welke aan de provincies Extremadura en Castilië-La Mancha grenst. In de vallei van het stroomgebied van de Guadalquivir vindt men de rivierdelta en beschermde gebied “Marismas del Guadalquivir”.

Geschiedenis Andalusie

Andalusie heeft een lange geschiedenis. Geschiedenis AndalusieHet is meerdere keren in de geschiedenis door verschillende volken veroverd en bezet. De eerste bewoners van het Iberisch schiereiland en Andalusie waren de Neanderthalers en de vroege homo sapiens. In grotten in Spanje zijn botten van 10 duizenden jaren oude inwoners gevonden.

De eerste beschaving waren neolithische groepen die zich in het zuiden van het Iberische schiereiland vestigden. Het mythische koninkrijk Tartessus kwam hier uit voort, welke door Carthago rond 500 v. Christus werd vernietigd.

De Fenicier kwamen oorspronkelijk uit de regio van Syrië en waren machtige zeevaarders en waren de eerste ontwikkelde cultuur die de regio koloniseerde. De Feniciers werden tijdens de Punische Oorlogen door de Romeinen in 206 v. Christus onder leiding van Scipio Africanus verslagen. Vanaf deze tijd werd de stad Italica gesticht waar de keizers Trajanus en Hadrianus vandaan kwamen. De regio had daardoor een goede vertegenwoordiging in Rome.

Het vertrek van de Romeinen. Andalusie SpanjeBij het einde van de Romeinse heerschappij in de 5e eeuw na Christus kwamen de Visigoten in dit gebied, zij bekeerde de regio tot het Katholicisme.

In de 8e eeuw kwamen de Moren onder leiding van Tarik ben Ziyad en veroverde dit gebied op de Visigoten. Zij gaven de regio de naam Al Andalus, waardoor het tegenwoordig Andalusië heet. Zij hebben meerdere eeuwen over het gebied geregeerd. Cordoba groeide in deze tijd uit tot een onafhankelijke staat met een grote moskee en stad.

Er werden in deze tijd prachtige gebouwen in Sevilla en Granada gebouwd. Vanaf de 11e eeuw kwamen er aanvallen vanuit koninkrijkjes uit het noorden. Vanaf de 13e eeuw is Cordoba en Sevilla heroverd.

Vanaf de 15e eeuw werd het koninkrijk Castilië en Aragon verenigd. Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië verjagen de Moren vervolgens uit Granada. Hiermee eindigde de aanwezigheid van de moren van 8 eeuwen in Andalusie.
Deze tijd was samen met de ontdekking van de nieuwe wereld de gouden eeuwen voor de regio. Andalusie was de uitvalsbasis voor Zuid Amerika. De rijkdom van de stad Sevilla steeg naar grote hoogten. Cadiz was de belangrijkste havenstad. Vanaf de 18e eeuw kwam er een verval in deze steden doordat zij hun monopolie op de gebieden verloren.

Vakantie Andalusie

Op vakantie naar Andalusie? Vakantie AndalusieDe regio is zeer geliefd en bekend bij toeristen uit geheel Europa. Het is een belangrijke bestemming voor zonaanbidders, maar ook liefhebbers van cultuur, eten, geschiedenis komen hier voor een vakantie.

De Spaanse regio Andalusië heeft een lange geschiedenis en is door vele verschillende volkeren beïnvloed. De ligging is strategisch tussen de continenten Europa en Afrika. De regio heeft veel landschappen zo kan men de enige dag in de ochtend skiën, in de middag een stedentrip maken en in de avond aan het strand genieten van een drankje.

Veel toeristen komen voor de kuststreek. Costa de la LuzZe gaan naar de Costa de la Luz om te genieten van de stranden en de zon. Zelfs in de winter kan men genieten van prettige temperaturen en een winterzonnetje. De liefhebbers van stedentrips en geschiedenis kunnen hun hart ophalen in de Cordoba, Cadiz, Granada, Sevilla of Malaga. In elke dorp of stad vindt men daarnaast vele kerken, kastelen, paleizen en overblijfselen die de geschiedenis van deze regio vertellen.

In het binnenland vindt men de witte dorpen en is op sportief gebied genoeg te doen, men kan fietsen, wandelen, jagen, vissen, maar ook paardrijden. Aan de kust vindt men nog slaperige vissersdorpen en kan men in de toeristische gebieden surfen, zeilen en golfen.

Vakantie binnenland Andalusie

Het binnenland van Andalusië is extremer qua weer en qua landschap. U vindt hier woestijnachtige bergen, kleine witte dorpjes, maar ook wijngebieden en olijfbomen. De wereldhoofdstad van de olijfolie Jaen is hier te vinden.

Het landschap in het binnenland van Andalusie is bijzonder gevarieerd. U kunt hier vlakten, bergketens, dorpjes met kerken, Moorse vestingen zien. Het is de moeite waard om de kleinere plaatsen in het binnenland van Andalusië te bekijken. Bezoek eens de oude stadjes zoals Ubeda, Baeza en Osuna, Guadix, Carmona en Ronda.

Het binnenland is zeer bergachtig, bij de Sierra Nevada in Granada kunt u skiën, maar er zijn ook veel wandelmogelijkheden bij de bergen van Las Alpujarras. Andere mogelijkheden van lange wandelingen vindt u bijvoorbeeld bij de heuvels van de Sierra Morena.

Hotels Andalusie
Hieronder vindt u goede hotels in de regio.
Hotels Andalusie Hotels Andalusie
Hotels Torremolinos
Hotels Malaga
Hotels Cordoba
Hotels Granada
Hotels Cadiz
Hotels Sevilla
Hotels Marbella
Hotels Nerja
Hotels Fuengirola
Hotels Benalmadena
Stedentrip Andalusie

De steden in deze regio ademen geschiedenis. Stedentrip AndalusieDe steden Malaga, Granada, Sevilla, Cadiz en Cordoba staan op menig verlanglijstje om te bezoeken.

Hieronder leest u een korte beschrijving van wat u in de steden kunt verwachten.

Granada

Granada, de hoofdstad van de provincie Granada. GranadaHet heeft een rijke geschiedenis. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Alhambra, diverse monumenten, het nachtleven en het mogelijke skiën en wandelen in het nabijgelegen Sierra Nevada.

De Alhambra, is een Moorse citadel en een paleis met kunstschatten en bijzondere islamitische kunst. Het is een bekend overblijfsel uit de Moorse tijd. Granada is bekend als universiteitsstad en heeft een bruisend nachtleven. Ook de Kathedraal van Granada is een drukbezochte bezienswaardigheid in de stad, het is nieuwer dan de Alhambra namelijk uit de Renaissance en heeft de Koninklijke graftombes.

Cordoba

Cordoba, de hoofdstad van de provincie Córdoba. Cordoba Ook deze stad heeft een lange en boeiende geschiedenis. De stad was al bevolkt door de Iberiers, Romeinen en in de middeleeuwen was het de hoofdstad van het islamitisch kalifaat van Cordoba en was het met ruim 300.000 inwoners 1 van de grootste steden ter wereld.

Córdoba ligt aan de rivier Guadalquivir en heeft vele monumenten en andere bezienswaardigheden. Tegenwoordig is Cordoba een moderne stad. Cordoba is de warmste stad van Europa. De Mezquita is de kathedraal van Cordoba in Spanje en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Mezquita betekent moskee in het Spaans, in de tijd van de moren was het een moskee voordat het een kathedraal werd. De Mezquita is gebouwd op de plek van een Visigotische kerk welke op de fundamenten van een Romeinse tempel was gebouwd.

Sevilla

Sevilla, de culturele en hoofdstad van zuid-Spanje. SevillaHet ligt op de vlakte van de rivier de Guadalquivir en heeft ongeveer 700.000 inwoners.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het historische centrum, de kathedraal van Sevilla, de toren Giralda, Plaza de España, het Alcazar en de Torre del Oro. De binnenstad heeft zeer veel mooie monumenten en kerken en parken. Ook vindt u er genoeg winkels, restaurants en musea.

Malaga

Malaga ligt aan de Middellandse Zee. Malaga (Costa del Sol) en heeft gematigd klimaat. De stad heeft ongeveer 570.000 inwoners. U kunt hier genieten van geschiedenis, kerken, winkels, musea, maar ook van het strand. Malaga wordt vaak als dagtrip bezocht door bezoekers aan een van de toeristische badplaatsen zoals Nerja, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola of Marbella.

De stad Malaga heeft in het zuiden bergen en grenst aan de twee rivieren Guadalhorce en Guadalmedina. De stad is de geboorteplaats van Picasso.

Cadiz

Cadiz is de oudste bewoonde stad van Spanje. CadizCadiz wordt ook wel het kleine Havanna genoemd. Het werd door de Feniciers als bewoond en Gadir genoemd. Het is een echte havenstad, het is belangrijk voor de Spaanse marine en nam in de tijd van de ontdekking van de nieuwe wereld een belangrijke plaats in. Cadiz is een universiteitsstad en heeft veel historische bezienswaardigheden.

Het oude gedeelte van Cadiz vindt u tussen de overblijfselen van de stadsmuren en heeft smalle, kronkelige steegjes. het nieuwere gedeelte is groot opgezet met brede straten en moderne gebouwen en parken. Bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Castillo de Santa Catalina, het strand, Plaza San Antonio en Plaza de Mina, de kathedraal en Torre Tavira

Stranden Andalusie

De regio heeft vele stranden. Stranden AndalusieDe Costa del Sol heeft de drukst bezochte stranden van de regio. Malaga is de belangrijkste stad aan de Costa del Sol en ligt tussen het westelijk deel met badplaatsen zoals Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Benalmadena, Manilva en Estepona en het oostelijk gedeelte met de badplaatsen Torre del Mar, Nerja, Motril, Almunecar, Salobrena.

Een leuke bezienswaardigheid is Gibraltar, neem daarbij wel u paspoort mee en doe wat taxfree inkopen.

De Costa Del Sol is de zonnenkust. Costa del Solheeft zoals de naam al verraad het grootste aantal uren zon van Spanje. De temperatuur is hier gemiddeld 15 graden Celsius in de winter en boven de 30 graden in de zomer met weinig neerslag. De belangrijke toeristische badplaatsen zijn Torremolinos en Marbella en Nerja. Torremolinos is al sinds de jaren 70 een belangrijk toeristische badplaats waar veel Nederlanders verblijven.

In Marbella verbleef tijden lang de internationale jetset in de jachthaven van Puerto Banus. De badplaats Benalmadena ligt in de buurt van Torremolinos en heeft naast mooie stranden een prachtige haven. In Nerja vindt u naast vele stranden, de promenade, de grotten bij Nerja en de indrukwekkende Puente de Aguila (19e eeuwse aquaduct)

Bezienswaardigheden Andalusie

In Andalusie zijn vele bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden AndalusieVeel daarvan hebben met de natuur, het strand, de geschiedenis en de cultuur te maken. De bezienswaardigheden in Andalusië zijn net zo gevarieerd als de landschappen.

Voor de cultuur- en geschiedenisliefhebbers zijn er de historische steden, zoals Cadiz, Granada, Sevilla en Cordoba.

Voor sportievelingen is er de bergketen Sierra Nevada met wandelroutes en ski-mogelijkheden.

Aan de kust zoals de Costa del Sol en de Costa de la Luz kan men goed watersporten. De stranden zijn het gehele jaar druk bezocht. In de zomer kan het er erg druk zijn met gezinnen, maar ook en jongeren uit heel Europa. Hieronder vindt u de bezienswaardigheden in de regio

Bezienswaardigheden geschiedenis Andalusie

De Moorse bezetters hebben in de 8 eeuwen dat zij in de regio aanwezig waren hun sporen achter gelaten. Veel bouwwerken zijn bewaard gebleven. Naast Moorse invloeden zijn er ook overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden zoals Italica in Sevilla en Acinipo bij Ronda.

De binnensteden van Ubeda en Baeza geven een beeld van de Renaissance en zijn Unesco werelderfgoed. Andere bezienswaardigheden op de Unesco lijst in Andalusie zijn bijvoorbeeld het Alhambra, de Generalife tuinen en Albayzin in Granada, de Mezquita en het historische centrum van Cordoba. In Sevilla vindt u de kathedraal met graftombe van Columbus, de Giralda minaret, het Alcazar paleis en het Archivo de Indias.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is een sherry stad. Jerez de la FronteraHet wordt ook wel eens de Flamenco hoofdstad van de wereld genoemd en is daarnaast bekend om het bekende paard racecircuit “Circuito Permanente de Jerez”.

U kunt in de regio verschillende bodega’s bezoeken om sherry te proeven eventueel te kopen. De bekendste zijn Osborne en Sandeman en Pedro Domecq. De oudste bodega is Bundador Pedro Domecq. U kunt een rondleiding krijgen op het landgoed.

Bij het Centro Andaluz de Flamenco kunt u verschillende Flamenco shows bekijken.

Nerja

Nerja ligt aan de Coste del Sol. NerjaHet heeft meer dan 10 kilometer strand. U kunt hier watersport beoefenen zoals zoals kanoën, waterskiën, duiken en zeilen.

De oude wijk van de stad is nog authentiek met vele smalle en kronkelige steegjes. In het centrum van Nerja vindt u een prachtige boulevard (Balcon de Europa) op een rots waar vroeger een kasteel uit de Moorse periode stond. Vanaf hier kunt u goed uitkijken op de Middellandse zee en de stranden en baaien in de omgeving.

Bezienswaardigheden Nerja

Nerja heeft goede toeristische bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden Nerja
- Monumenten in de stad zijn de 17e-eeuwse kerk van El Salvador, in een stijl die een mengeling is van barok en Moors of Mudejar, en de prachtige tuinen van Capistrano Playa, die afdalen naar het strand Burriana.
- De druipsteengrot Cueva de Nerja welke op 3km afstand van de stad ligt, deze herbergen overblijfselen uit de prehistorie zoals rotstekeningen.
- Het Balcon de Europa, de boulevard.
- De 17e-eeuwse kerk van El Salvador
- Puente de Aguila (19e eeuwse aquaduct)

Sierra Nevada

Sierra Navada
De Sierra Nevada heeft 16 bergtoppen boven 3000 meter.

Door de hoogte kan het koud zijn en is het mogelijk om zo zuidelijk te skiën. Er zijn meer dan 65 km aan skipistes.

In het nationale park “Parque National de Sierra Nevada” kunt u mooie wandelingen maken en bergbeklimmen, vissen of paardrijden.

Ronda

Ronda ligt in het noordwesten van Andalusië. Het ligt in de provincie Malaga aan de Costa de la Luz. Het is een van de oudste steden van Spanje en een oud Moors dorp.

Bezienswaardigheden Ronda

Ronda
U vindt hier monumenten, kerken en musea en:
- de Arabische Baden “Banos de los Arabes”. Vroeger werd hier al water via een aquaduct naar de baden geleid. Dit systeem is al in de 12e eeuw bedacht door Moorse ingenieur Abu al Razaz Al Jazari.
- de Drie bruggen de Puente Romano (een Romeinse brug) de Puente Viejo (een Moorse brug”) en Puente Nuevo (een nieuwe brug)
- de stierenvechtarena (Plaza de Toros de Ronda) en is de oudste arena van Spanje

Tarifa

Tarifa is de meest zuidelijk stad van Spanje. Tarifa(wanneer de Canarische Eilanden niet worden meegerekend) en ligt hemelsbreed maar 14 kilometer van Marokko vandaan. Toeristen komen hier vooral voor de stranden met een goede wind om te surfen of kiten. Daarnaast is de omgeving ook in trek voor natuurliefhebbers om te wandelen en vogels te spotten.

Het kasteel Castillo de Guzman geeft een mooi uitzicht over de omgeving en is Marokko goed te zien.

Marbella

Marbella is een veel bezochte badplaats. MarbellaHet ligt aan de Costa del Sol.

Marbella is een van de belangrijke badplaatsen aan de Costa del Sol. In Marbella komt u veel kunst van Dali tegen. De omgeving heeft de luxere toerist en jetset aan zich weten te binden.

De haven Puerto Banus trekt veel bezoekers en heeft een jachthaven met grote jachten, luxe winkels en een bruisend nachtleven.

Steden Andalusie

In de regio zijn meerdere steden te vinden. Steden Andalusie

Deze steden hebben een rijke en lange historie en zijn erg populair bij toeristen. U kunt heel eenvoudig een stedentrip combineren met een vakantie aan het strand.

In de zomer kan het in de steden in het binnenland erg warm zijn. Waarschijnlijk zult u een prettigere stedentrip hebben wanneer u deze steden in het voor- of naseizoen zult bezoeken.

Hieronder vindt u de belangrijkste steden:

Malaga
Sevilla
Cordoba
Granada
Almeria
Cadiz

Plaatsen Andalusie

Er zijn in regio vele plaatsen te bezoeken. Plaatsen Andalusie

Er worden in deze regio veel festiviteiten en evenementen georganiseerd. Dit zijn uitstekende momenten om de cultuur van de streek te leren kennen. In de regio vindt u prachtige witte dorpen, vissersdorpjes, maar ook massa toeristische badplaatsen. Sommige plaatsen kunnen relatief afgelezen liggen. Het openbaar vervoer zal weinig tot niet regelmatig rijden, het is dan aan te bevelen een auto te huren.

Hieronder vindt u de plaatsen in de regio:

Alcala la Real
Algeciras
Algodonales
Alhama de Granada
Almonaster La Real
Almonte
Almunecar
Antequera
Aracena
Arcos de la Frontera
Ayamonte
Ayamonte
Baena
Baeza
Banos de la Encina
Baza
Benalmadena
Bornos
Cabra
Capileira
Carmona
Casares
Cazalla de la Sierra
Cazorla
Chiclana de la Frontera
Conil de la Frontera
Ecija
El Puerto de Santa Maria
Estepona
Frigiliana
Fuengirola
Gibraltar
Grazalema
Guadix
Huelva
Isla Cristina
Jaen
Jerez de la Frontera
Jimena de la Frontera
Juzcar
La Herradura
Lanjaron
Laujar de Andarax
Loja
Lucena
Manilva
Marbella
Marchena
Medina Sidonia
Mijas
Moguer
Mojacar
Monachil
Montilla
Montoro
Motril
Nerja
Niebla
Olvera
Orgiva
Osuna
Palos de la Frontera
Pampaneira
Priego de Cordoba
Puerto Banus (Marbella)
Punta Umbria
Rincon de la Victoria
Ronda
Roquetas de Mar
Rota
Sabiote
Salobrena
San Fernando
Sanlucar de Barrameda
Santa Fe
Santiponce
Tarifa
Torre del Mar
Torremolinos
Torrox
Trevelez
Ubeda
Ubrique
Utrera
Vejer de la Frontera
Velez Malaga
Zuheros

Costa’s Andalusie

De costa’s in de regio Andalusie worden veelvuldig bezocht. Langs de gehele kustlijn van de regio vindt u prachtige witte stranden. De Costa del Sol is samen met de Costa Blanca en Costa Brava het meest bezocht van Spanje.

Costa de La Luz – Loopt van Cadiz tot Portugal
Costa del Sol – Loopt van Almunecar tot Sotogrande
Costa Tropical – Loopt van Adra tot Almunecar
Costa de Almeria – Loopt van Mojacar tot Adra
Costa Calida – Loopt van Cartagena tot Mojacar

Hoogtepunten Andalusie

- De geweldige geschiedenis en monumenten in steden zoals Sevilla, Cordoba, Granada
- Skien of wandelen in de Sierra Nevada
- Badplaatsen zoals Marbella, Benalmadena, Torremolinos of Nerja
- Dagje Gibraltar

Links Andalusie

Weer Andalusie

Andalusië is één van de warmste streken van Spanje en ook één van de droogste streken. Er is een groot verschil tussen de kust en het binnenland. Aan de kust is het zacht maar in het binnenland ( Sierra Nevada) kan er geskied worden.

De zomers zijn in heel Andalusië heet en duren van mei tot oktober. Sevilla kent gemiddelde zomertemperaturen van 36 graden Celsius. Aan de kust is het iets aangenamer door de nabijheid van zeewater en wind. De neerslag ligt ver onder het Nederlands gemiddelde.

In de buurt van Almeria ligt de enige woestijn van Europa.

Weersverwachting
Andalusie

Foto’s Andalusie

Filmpje Andalusie


Welkom in Andalusie! Andalusie ligt in het zuiden van Spanje. De regio bestaat uit 8 provincies namelijk Huelva, Sevilla, Cadiz, Cordoba, Malaga, Jaen, Granada en Almeria. De oppervlakte is ongeveer 85.000 vierkante kilometer. In het noorden grenst het aan de provincie Castilla La Mancha en aan de Extremadura, in het westen aan Portugal en het …

Waardering

Cultuur
Uitgaansleven
Omgeving
Stranden
Sfeer

Waardering

Kent u Andalusie? Geef hieronder dan uw algemene waardering!

Algemene waardering door bezoekers Spanje.org: 4.9 ( 1 stemmen)
83

Deel deze Spanje informatie viaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Alcazar

Alcazar

Het Koninklijk Paleis van Sevilla wordt ook wel Alcázar Real de Sevilla of Reales Alcázares de Sevilla genoemd en is in de 14 eeuw gebouwd. De bouwstijl is een combinatie van Moorse en christelijke bouwstijl en is mede daarom onderdeel ...

Lees meer »

Mezquita

Mezquita

De Mezquita is de naam van de kathedraal van Córdoba in Spanje. Het eerste gedeelte van deze voormalige moskee is in de 8e eeuw gebouwd. Het gehele historische centrum van Cordoba en deze kathedraal is Unesco Werelderfgoed.

Lees meer »

Alhambra

Alhambra

Alhambra is te vinden in de mooie stad Granada in de provincie Andalusie. Dit paleizencomplex is van Moorse oorsprong en is onderdeel van het Unesco werelderfgoed.

Lees meer »

Costa de la Luz

Costa de la Luz

Welkom aan de Costa de la Luz De Costa de la Luz ligt in Andalusië. De Costa de la Luz betekent in het Spaans de Kust van het Licht. Het ligt aan de Atlantische kust. Deze kuststrook strekt zich uit ...

Lees meer »

Costa del Sol

Costa del Sol

De Costa del Sol ligt in Andalusië en omvat de provincies Málaga, Cádiz en Granada. In het Spaans betekent dit kust van de zon. Het loopt van de plaatsen Almuñécar via Málaga tot Sotogrande. Het heeft een lengte van 300 ...

Lees meer »
Scroll naar boven